El Departament d'Ensenyament no actuarà si els pares d'alumnes d'infantil i primària decideixen no portar els seus fills a l'escola l'1-O. El conseller Josep Bargalló ha assegurat que forma part de la "responsabilitat" dels pares i que, en tot cas, si es tracta d'un fet "puntual", no han actuat ni hi actuaran "mai".

Pel que fa a secundària, Bargalló ha dit que els alumnes tenen dret a vaga si es comunica prèviament. El conseller ha reiterat que dilluns és un "dia lectiu" amb "activitats lectives" que designa la direcció del centre. "Nosaltres no tindrem res a dir sobre com la desenvolupi", ha dit. "El que farem l'1 d'octubre és garantir la normalitat en allò que els centres decideixin i els alumnes majors d'edat decideixin", ha insistit.

Dia lectiu

Bargalló ha remarcat que dilluns serà un "dia lectiu" amb "activitats lectives" que es decideixen des del consell escolar o l'equip directiu del centre, com es fa habitualment. "Nosaltres no tindrem res a dir sobre com es desenvolupin", ha insistit. 

"L'1 d'octubre com a Departament d'Ensenyament el que farem serà garantir la normalitat d'allò que els centres decideixin i els alumnes majors d'edat decideixin", ha afegit. 

El Sindicat d'Estudiants ha convocat vaga general dilluns 1-O. A les 12 del migdia hi ha prevista una manifestació a la plaça Universitat.