El Departament d'Ensenyament ha donat suport a "tots els professors" del sistema educatiu i ha recordat que s'està elaborant un informe intern "a requeriment del Ministeri" pel cas de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), on nou docents són investigats per la Fiscalia per un presumpte delicte d'odi a l'hora d'explicar als alumnes què va passar durant el referèndum de l'1-O.

La denúncia hauria sorgit després que fills de guàrdies civils que cursen estudis en aquest centre s'haguessin sentit molestos per les explicacions a l'entorn de la violència policial d'aquell dia. Ensenyament subratlla que el procés "està obert" i afirma que fins que no es resolgui, el centre ha de funcionar "amb total normalitat com ha passat en aquests últims set mesos". El Departament també assegura que "treballa dia a dia" per donar aquesta normalitat a tots els centres educatius.

Cal recordar que aquest mateix dimarts hi ha hagut una concentració de suport al professorat davant l'IES El Palau, després que dilluns apareguessin pintades contra alguns dels professors i que alguns mitjans de comunicació els hagin assenyalat amb noms i cognoms (i que Albert Rivera hagi tuitejat les seves imatges assenyalant-los).

També s'ha d'apuntar que el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, es reuniran el 8 de maig amb una representació dels guàrdies civils pares dels alumnes "presumptament humiliats".