Els eixos de campanya d'Isabel Díaz Ayuso són dos, Catalunya i el País Basc, i el rival un, el PSOE de Pedro Sánchez. A Collado Villalba ha dedicat més de la meitat del seu discurs dirigit a l'electorat, pràcticament mitja hora, a malparlar. La declaració més sonada és quan s'ha referit a la concessió de les presons que ha donat el president espanyol al govern basc: "Sánchez pretén mantenir-se al poder, això sí, li donem presons al País Basc perquè els presos etarres siguin recompensats per la gran labor que han realitzat matant gent a Espanya, moltes gràcies".

 

Ayuso ha estat corresposta amb aplaudiments enmig d'un parc públic. Però no ha acabat aquí: "I després Sánchez té els socis independentistes, els colpistes que han creat un negoci corrupte a Catalunya que l'ha assecat, l'ha matat. Madrid amb tres impostos per quinze a Catalunya, i nosaltres amb un milió d'habitants menys, recaptem mil milions d'euros més a l'any amb impostos perquè aquí la gent treballa de forma lliure, perquè no paguem ambaixades, odi, divisió i poder accedir als serveis públics no depèn del que sentim o què votem".

Isabel Diaz Ayuso Madrid PP

Míting d'Ayuso a Collado Villalba / Font: PP de Madrid

"No represento jo millor les dones?"

Amb els dos "enemics" marcats, Ayuso reclama a Sánchez que "accepti el resultat que sortirà a les urnes a partir del 4 de maig perquè no serà com a Catalunya, amb un resultat mínim a la baixa i històric". I treu pit que a Madrid, "a diferència del que passa a Catalunya, els ciutadans són lliures". A més, està convençuda que aquestes eleccions autonòmiques "han triplicat l'interès en la participació" malgrat votar enmig d'una pandèmia sanitària.

 

Però Ayuso tenia, encara més, material per repartir i no ha oblidat Unidas-Podemos i sobretot el candidat madrileny, Pablo Iglesias: "Ens divideixen entre homes i dones, entre més ecologistes, menys ecologistes, entre la gent que viu al camp i la gent que viu a la ciutat, entre els barris rics i els barris pobres, però què es creuen que és això? Que Madrid és llibertat!".

La culminació de la crítica contra Podemos ha estat quan, sense anomenar el nom de la ministra d'Igualtat Irene Montero i parella d'Iglesias, ha preguntat en veu alta: "No represento jo millor a les dones que aquelles que arriben als llocs de responsabilitat per ser les parelles de?" i ha afegit: "M'haig de portar malament amb el meu company pel fet que és un home?". I ha titllat tota l'esquerra de pagar "amb diners públics l'odi i la divisió".