El candidat d'ERC, Ernest Maragall, guanyarà les eleccions municipals del 26 de maig a Barcelona, però no aconseguirà l'alcaldia. Al capdavant hi continuarà la titular actual, Ada Colau, candidata a la reelecció per BComú, gràcies als pactes postelectorals. Aquest és el resultat de l'enquesta de Feedback per a ElNacional.cat a 12 dies de la celebració dels comicis.

Maragall és el candidat que rep la millor nota, un 5,41 en una escala de 0 a 10 en l'apartat de coneixement i valoració de polítics locals. El segon més valorat és Jordi Graupera, candidat de Barcelona És Capital, amb un 5,36, i que era el més valorat a l'enquesta de Feedback del 3 de maig. El tercer que aprova és el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, amb un 5,34. Tota la resta de candidats suspenen, inclosa Colau, que obté un 4,52. La pitjor nota la rep l'alcaldable del PP, Josep Bou: un 3,34.

L'alcaldable d'ERC és també la persona que els enquestats prefereixen com a alcalde (un 18,8%), per davant de Colau (un 18,3%), la qual cosa inverteix el resultat del sondeig anterior, en què la preferida era l'actual alcaldessa seguida del cap de llista republicà. Per la seva banda, Manuel Valls, candidat de Cs, es manté en tercera posició de l'índex i millora en relació amb l'enquesta anterior, obtenint un 15,4%.

Els enquestats també creuen amb un ampli 39,4% -gairebé 6 punts més que a l'anterior sondeig- que la candidatura de Maragall serà la més votada. Maragall supera per un ampli marge Colau, amb un 24,04% dels enquestats que creuen que guanyarà els comicis. A diferència de Maragall, la líder dels comuns ha retrocedit en relació amb l'anterior enquesta. En tercer lloc situen el socialista Collboni, amb un 8,5%, i una lleu rebaixa de les seves expectatives des del 3 de maig.

Ara bé: quan es demana als enquestats qui creuen que finalment serà el proper alcalde o alcaldessa de Barcelona "per la seva capacitat d'establir pactes", Colau se situa en primera posició, amb un 28,6%. En canvi, Maragall queda en segon lloc, amb un 26,3%. Al sondeig anterior, era el candidat d'ERC, si bé per una diferència mínima sobre Colau qui els enquestats consideraven el millor situat per obtenir l'alcaldia mitjançant les aliances post-electorals. Collboni continua tercer amb un 12,5%.