Una amplíssima majoria dels catalans, un 70%, opina que els encausats pel procés haurien de ser absolts pel Tribunal Suprem per davant d'un 24,6% que emet el veredicte contrari i un 5,4% que no ho sap. Aquest és el resultat de l'enquesta preelectoral elaborada per Feedback per a ElNacional.cat a un mes que se celebrin els comicis.  

El judici contra els líders independentistes coincidirà de ple amb la campanya de les eleccions generals del 26 d'abril. Nou dels processats per l'1-O són presos polítics i sis d'ells, candidats al 26-A: Oriol Junqueras i Raül Romeva per ERC i Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn per JxCat. 

Els interrogatoris d'acusats i testimonis que s'estan succeint a l'Alt Tribunal, on va començar el judici el 12 de febrer, té un ampli seguiment de la ciutadania. Un 41,5% dels enquestats segueix el judici habitualment i un altre 47,2% ho fa de manera esporàdica, mentre que un 11,3% declara no seguir-lo.

Precisament, el 82,5% dels que el segueixen habitualment creuen que els líders independentistes haurien de ser absolts, així com el 64,5% dels que ho fan de manera esporàdica i un 45,3% dels que no el segueixen. En canvi, els condemnarien el 38,9% dels que no el segueixen, el 30,9 dels que ho fan esporàdicament i el 13,8 dels que el segueixen habitualment.

Pel que fa al desenvolupament de la vista, un 66,3% creu que les acusacions -la fiscalia i l'advocacia de l'Estat a més de l'acusació particular, representada pel partit ultra Vox- no han aconseguit provar els greus delictes que s'imputen als acusats, com ara el de rebel·lió. Un 21,7% creu que sí que ho han provat mentre que un 12,0% no ho té clar.

La percepció sobre l'actuació de les defenses és diametralment la contrària:  un 53,4% creu que han provat amb suficient solidesa la innocència dels acusats, un 31,1% no ho creu i un 15,5% no ho sap.

Això no obstant, el sondeig de Feedback revela que una majoria del 42,5% creu que els tribunals europeus no donaran la raó als líders independentistes si recorren una eventual sentència condemnatòria. Un 40,4% creu que sí i un 17,1% no ho sap.