El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo (PP), revalidaria la seva majoria absoluta en les eleccions del proper 5 d'abril sense necessitar en cap moment de suport de Vox o Ciutadans, dos partits que segons l'enquesta que publica avui El Confidencial, quedarien fora del Parlament gallec.

enquesta galicia elconfidencial

Segons el sondeig, un PP que sembla no tenir cap interès a pactar algun tipus d'aliança amb Ciutadans retindria la majoria absoluta, fixada en 38 diputats, encara que amb un marge més curt que en les eleccions del 2016, ja que trauria 39 escons per 41 fa quatre anys. A la seva dreta, ni Ciutadans ni Vox no superarien la barrera del 5% dels vots i seguirien com ara, com a extraparlamentaris.

Pujada de l'esquerra

Quant a l'esquerra, en general guanyarien dos escons, passant dels 34 actuals a 36, però el més destacable és la pujada del BNG, que disputaria la segona posició al PSOE, i l'enfonsament de Podemos. Així, sempre segons l'enquesta, el PSOE trauria 16 escons (14 el 2016), mentre que el BNG en pujaria fins a 14 (6 el 2016). La pujada del BNG seria exactament la mateixa que la baixada de Podemos, que trauria 6 diputats (14 el 2016).