L’aliança del PP i Ciutadans a les urnes podria ser una realitat a Catalunya i al País Basc… Però no a Galícia. Aquest és, ara mateix, el posicionament dels populars, que constaten que els votants catalans i bascos els ho “demanen”. En canvi, consideren que Alberto Núñez Feijoó ja té consolidat el seu espai polític i no té una amenaça “nacionalista”. Des de Ciutadans reclamaven que fos als tres territoris.

En declaracions a La Sexta, el secretari d’organització del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat que “al País Basc i a Catalunya ens posarem d’acord clarament”, perquè “els nostres votants així ens ho demanen”. En aquest sentit, ha assegurat que la fragmentació de la dreta és la que ha permès el govern de coalició d’esquerres. Ara només cal “quadrar les posicions de tots” per “anar junts i aconseguir governs per la llibertat”. La fórmula encara s'hauria de concretar. El debat està entre coalició o absorció.

Però des de Gènova no creuen que sigui el cas de Galícia, on “no existeix aquest problema” perquè Feijoó ja té majoria absoluta. García Egea ha defensat que “a Galícia el PP té una posició, que és l’únic capaç d’aglutinar l’electorat del centredreta”. Justament la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha criticat que els populars avantposin els interessos partidistes a Galícia. Cs no té representació ni a Galícia ni al País Basc.

El dirigent popular ha explicat que la interlocució i les trucades amb Ciutadans són “constants” i que durant els pròxims dies es mantindran els contactes i les reunions per fer encaixar els interessos de tothom. Ha destacat la "sintonia total" amb Cs.

Ciutadans insisteix

Malgrat tot, Ciutadans no es mou d’allà on era. Fonts de l’entorn d’Inés Arrimadas reiteren que la pretensió és de presentar-se conjuntament als tres territoris, i no només en dos. A més a més, en contra del que ha suggerit Feijoó, no plantegen integrar candidats en una llista del PP, sinó fer una coalició. “A la papereta hi haurà el logo de Ciutadans, és indubtable”, asseguren aquestes fonts. Subratllen que “tenen projecte” per a Catalunya, el País Basc i Galícia i avisen que Feijoó “juga amb foc”, perquè podria perdre la Xunta per “un grapat de vots”.