La revolució Ada Colau, que el  2015 va aconseguir l'alcaldia de Barcelona per als comuns contra tot pronòstic, s'apaga. Poc més de 2 de cada 10 barcelonins manifesten tenir "molta" o "bastant confiança" en l'actual alcaldessa. 

Aquest és el resultat d’una enquesta elaborada per l’Institut Feedback d’Investigació Aplicada per a El Nacional.cat quan falten justament 3 mesos per a la celebració de les eleccions municipals del 26 de maig. El sondeig, que atorga la victòria a ERC, situa Barcelona En Comú en quart lloc. Colau només conservaria 7 dels 11 regidors que va obtenir el 2015.

 

A la pregunta de "quin grau de confiança li desperta l'actual alcaldessa de Barcelona", un 50,1% dels enquestats respon que "poca" o "gens confiança", un suspens rotund. Un 27,1% s'ubica en un grau "regular" de confiança. I només el 22% restant atorga "molta" o "bastant confiança" a la candidata dels comuns. 

Colau és la candidata més coneguda pels enquestats però suspèn amb un 4,20 de nota mitjana en la valoració de líders polítics, segons l'enquesta de Feedback.

Fitxa tècnica. La mostra és de 800 enquestes telefòniques realitzades entre el dilluns 18 i el dijous 21 de febrer a població empadronada a Barcelona i amb dret a vot a les eleccions municipals. El marge d’error total possible és +3,53% amb un nivell de confiança del 95,5%, on K=2 i el supòsit de màxima indeterminació (p=q=50/50)