No ha fet el sorpasso, però Ciutadans ha retallat molta distància amb el PP i amb el PSOE. Així ha quedat de manifest en l'últim baròmetre del CIS, que ha deixat el partit de Mariano Rajoy com un dels que tenen menys fidelitat de vot. Malgrat que l'enquesta cuinada manté els populars al capdavant en intenció de vot, també és cert que pateix una important fuita de votants, que va cap a la formació d'Albert Rivera.

Concretament, només el 64,8% dels espanyols que van votar el PP a les eleccions espanyoles del 2016 ho tornarien a fer si demà hi hagués uns nous comicis. El 15,1% votaria Ciutadans, l'1% el PSOE i el 14,1% encara està indecís, uns votants que sí que podrien fer decantar la balança en el seu moment.

Per la seva part, el 66,4% dels votants del PSOE tornarien a escollir la papereta socialista. El 5,9% se n'aniria a Ciutadans, l'1,7% a Unidos Podemos i el 15,1% encara està indecís. El 5,2% dels seus exvotants s'abstindria.

Per la seva part, Ciutadans és un dels partits amb més fidelitat per part dels seus votants. Fins a un 82,7% que els van votar a les eleccions espanyoles del 2006 tornarien a agafar la mateixa papereta. El 2,4% se n’aniria al PP, el 0,8% al PSOE, el 0,8% a Unidos Podemos i un 7,9% està indecís.

No obstant això, els partits amb més fidelitat, segons el CIS, serien EH Bildu, amb el 100%, i ERC, amb el 91,7%. A l’altra banda, els partits que perdrien més votants serien Podem i algunes de les seves confluències: Unidos Podemos (59,5%), En Marea (56,5%) i Compromís (51%).