Els barcelonins continuen dividits sobre quines opcions de pactes post-electorals prefereixen per encarrilar la governabilitat de la capital catalana després de les eleccions del 26 de maig. Però els pactes de les esquerres, per una banda, i els dels partits independentistes, per l'altra, són les solucions que més avancen, segons els resultats de l'enquesta de Feedback per a El Nacional.cat quan falten 12 dies per a la celebració dels comicis.

Després d'un mandat de 4 anys marcat per la inestabilitat i la pràctica absència d'aliances municipals, llevat del curt període de la coalició entre l'alcaldessa Ada Colau i el socialista Jaume Collboni, la fórmula d'una coalició de partits d'esquerres com a futur govern municipal és la preferida, amb un 37,0%. Això suposa 3,3 punts més que al sondeig anterior, del 3 de maig. L'altra combinació que creix és l'opció d'un govern municipal format per independentistes, amb un 18,4%, és a dir, 6,5 punts més que a l'anterior enquesta.

En canvi, perd posicions la coalició de partits unionistes: tot i ser la segona opció amb més percentatge, un 23,4%, recull 4,9 punts menys que a l'anterior enquesta. També retrocedeix en les preferències dels enquestats la coalició de partits independentistes i els comuns, que perd 6,1 punts en relació amb l'anterior sondeig, en passar d'un 20,4% a un 14,3%, amb la qual cosa queda per darrera de l'opció pel pacte entre independentistes.