El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, serà el més votat en les eleccions de diumenge que ve i aconseguirà l'alcaldia de la capital catalana. Però la candidata preferida per al càrrec és la seva actual titular, Ada Colau, cap de llista de BComú, si bé el més ben valorat és el candidat de Barcelona És Capital, Jordi Graupera.

Aquesta és la percepció dels electors en la recta final de la campanya, segons els resultats d'una enquesta de Feedback per a ElNacional.cat. que es publica aquest dilluns, l'últim dia legalment hàbil per fer-ho, amb dades obtingudes avui mateix. La mostra, de 800 entrevistes telefòniques, s'ha recollit els dies 15, 16 i 17 de maig i fins a les 14 hores d'aquest dilluns dia 20. 

Pel que fa al coneixement i valoració de polítics locals, Graupera és qui obté millor nota, amb un 5,39 en una escala de 0 a 10. El segueix Maragall, amb un 5,37. Els altres dos que aproven són Joaquim Forn (JxCat), amb una mitjana de 5,04 i el socialista Jaume Collboni, amb un 5,02. Tota la resta suspenen, essent el candidat del PP, Josep Bou, qui obté la pitjor puntuació amb un 2,97.

Colau és la candidata més coneguda (99,3%), seguida de Manuel Valls, de Cs (94,0%) i Maragall (93,8). A Anna Saliente, cap de llista de la CUP només diu conèixer-la un 28,9% -última posició-.

La persona preferida com a alcalde o alcaldessa de Barcelona és Ada Colau (21,9% dels enquestats), seguida de Maragall (21,5%) -inverteixen les posicions en el sondeig anterior de Feedback per a ElNacional.cat- i Jaume Collboni (13,5%). 

No obstant això, un ampli 42,5% dels enquestats creu que Maragall serà el candidat més votat, seguit de Colau (25,0%) i Collboni (7,3%). A la vegada, un 33,1% és del parer que el cap de llista d'ERC acabarà sent també el nou alcalde gràcies a les aliances postelectorals. Un 24,1% creu que ho continuarà sent Colau i un 9,3% pensen que ho serà Collboni.   

 

Imatge: Ada Colau i Ernest Maragall en un debat de la campanya electoral / EFE