El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha entrat de ple en la polèmica amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després que aquesta hagi reivindicat l'existència també d'un dia de l'home. Sánchez ha retret a Ayuso que, segons ell, desmereixi la lluita de tantes dones que van treballar per la igualtat entre homes i dones. En declaracions des de Xile, Sánchez ha recordat —sense que ningú li hagi preguntat sobre les declaracions en concret— que si Ayuso és presidenta de la Comunitat de Madrid, "també és fruit de la lluita de moltes dones, que fins i tot van perdre la vida per empoderar les dones i reivindicar la igualtat real i efectiva entre homes i dones en tots els àmbits, també en l'àmbit polític". Poques hores abans, Ayuso ha aprofitat l'acte institucional del 8-M de la Comunitat de Madrid per preguntar "quan és el dia de l'home" per parlar també dels seus problemes.

Segons Ayuso, el 8-M és el dia "de la celebració de la normalitat". Per la presidenta madrilenya, la "revolució feminista" ha estat substituïda per un "atac a l'home, a la família i la maternitat" per part de "persones que no han passat per les mateixes dificultats del moviment original". "Quan es fabriquen moviments paral·lels, greuges, ideologies, tot degenera, i cada vegada hi ha més campanyes qüestionant les dones per culpa de lleis ideològiques". D'acord amb Ayuso, la "revolució ideologitzada" no ha remogut els obstacles per les dones, "han oblidat el 50% de la població" que són els homes. "No sé quan és el dia de l'home per parlar d'això", ha dit.

Ayuso replica a Sánchez

La rèplica de Sánchez a Ayuso ha fet que la presidenta tornés a contestar, en aquest cas amb un missatge a la xarxa social X. La presidenta madrilenya ha afirmat que el que a ella li crida l’atenció és que “qui acaba de trencar com mai la igualtat davant la llei dels espanyols (homes i dones) amb una amnistia a colpistes i corruptes, es dediqui a mentir sobre les meves paraules i a donar-me lliçons sobre com celebrar que soc dona”. “Després recordo que és el mateix que deixa anar els violadors i agressors sexuals, i ho entenc tot”, ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!