La polèmica està servida, una vegada més, amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Davant la celebració aquest divendres del 8-M, Dia Internacional de la Dona, la presidenta madrilenya ha deixat anar una pregunta: "Quan és el Dia de l'Home" per parlar dels problemes que afecten aquest col·lectiu, a qui les agendes polítiques i mediàtiques "obliden"?, segons recull l'agència Efe. Pel que sembla, Ayuso desconeix que aquest dia, el de l'Home, ja existeix: és el 19 de novembre. Thomas Oaster, professor de la Universitat de Missouri-Kansas i director del Centre d'Estudis Masculins, va ser qui va promocionar aquesta data i va estrenar el Dia Internacional de l'Home el 1992. La celebració no es va popularitzar fins al 1999, tot i que és cert que tampoc no és gaire coneguda.

 

 

Ayuso ha fet aquesta declaració en el marc de la seva intervenció durant el lliurament dels reconeixements amb motiu del Dia Internacional de la Dona a la Reial Casa de Correus. Després de dos anys sense presidir aquests reconeixements, Díaz Ayuso ha apuntat que el Dia de la Dona va néixer el 1909 amb una finalitat per reivindicar els drets laborals de les dones, però que la revolució feminista "va substituir i va orquestrar l'atac a l'home parlant per totes".

Esment a la violència masclista

Malgrat que al començament del seu discurs Díaz Ayuso ha fet una crida a "no mirar cap a un altre cantó" amb les xifres de dones "assassinades, assetjades i maltractades" que "hi són", la presidenta de la Comunitat de Madrid ha centrat el seu discurs a censurar que "les agendes polítiques i mediàtiques obliden el 50% de la població", amb referència als homes. En aquesta línia, ha enumerat dades que creu que "ens concerneixen a tots", com que "el 80% dels assassinats són homes", l'abandonament escolar és molt superior el dels homes que el de les dones, les xifres de suïcidi "són tres vegades més grans", o que "el 79% de les víctimes de trànsit van ser homes" el 2023.

"No sé quan és el dia de l'home per parlar de tot això", ha dit la presidenta madrilenya, i ha instat a treballar el "dia a dia perquè hi hagi menys dones i homes que siguin víctimes", en comptes de "compensar les estadístiques". Segons Díaz Ayuso, s'han fabricat "problemes paral·lels" per la ideologia que "tot ho degenera", i ha defensat que "ens complementem els dos sexes" i "tots ens necessitem".

"Aquí no hi sobra ningú ni per edat ni sexe, tots ens necessitem", ha recalcat Díaz Ayuso, que ha apuntat que aquesta "revolució ideologitzada" ha fet retrocedir Espanya en benestar femení, en lloc d'erradicar "reductes masclistes". A l'acte, en què es distingeix personalitats que destaquen pel seu talent, superació, compromís i dedicació en diferents àmbits, hi han assistit la major part dels consellers del govern regional i els representants del PP, Más Madrid i PSOE, però no de Vox.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!