La repetició d'eleccions serà bastant profitosa per alguns partits. Concretament per En Comú Podem, que tornarà a triomfar a Catalunya i amb un diputat més -13-, però també per Ciutadans, que passaria per davant de CDC i sumaria dos diputats més que el 20-D -de 5 a 7-, segons publica avui El Periódico en una enquesta del GESOP.

Ja ho augurava així el CIS preelectoral d'aquest dijous, que donava una victòria encara més àmplia als comuns situant-los en una forquilla d'entre 14 i 15 diputats i avisava que aquesta xifra podria arribar a gairebé doblar els escons d'ERC (8-9) i de CDC (6-7). Una enquesta que es dibuixava per aquests partits més optimista que no pas la del GESOP.

Si es confirmessin els resultats s'enfonsaria en certa manera el partit liderat per Francesc Homs, que perdria dos o tres escons -passaria dels 8 que va aconseguir DiL el 20-D a tenir-ne 5 o 6-, mentre que ERC i el PP també podrien perdre una cadira al Congrés. El PSC, per la seva banda, pot aconseguir mantenir-se com estava i conservar els vuit escons, sense assolir així les aspiracions de la seva candidata de superar els resultats aconseguits per Carme Chacón.

Tanmateix, però, l'enquesta es va realitzar entre el 3 i el 6 de juny, quan la CUP encara no havia tombat els pressupostos i les relacions entre els anticapitalistes i Junts pel Sí no eren tan tenses. 

La formació taronja ha aprofitat la situació d'incertesa política a Catalunya incrementada aquests darrers dies i ara reivindiquen la seva "catalanitat". Segurament seria aquí on hi hauria la fuga de vots del PP, del PSC i de CDC per la pèrdua d'Unió, segons augura el rotatiu.