En Comú Podem també faria la sorpresa pel 26-J, segons el CIS preelectoral. El partit encapçalat per Xavier Domènech milloraria els seus escons en 3 diputats, situant-se en una pinça d'entorn els 14-15. En la part alta de l'interval, els comuns podrien superar la suma d'ERC i CDC. La primera sostindria els seus escons, entorn dels 8-9 (9 la vegada anterior), i CDC els empitjoraria amb 6-7 (8 diputats el 20-D). És a dir, que la suma d'un hipotètic Junts x Madrid, en la seva part baixa, podria igualar, o fins i tot quedar per sota d'ECP.

Les diferències són significatives respecte del passat 20 de desembre. Domènech va obtenir 12 escons, i la suma de republicans i convergents els havia donat una victòria ampla, amb 17 diputats. Les tensions per reeditar un Junts pel Madrid havien estat presents un cop la investidura espanyola va entrar en punt mort, ja que els dos grups van acordar unitat de vot. És a dir, que no investirien cap candidat que no els prometés un referèndum, com a contrapartida. CDC era més partidària de fer la llista, i ERC es va mostrar més reticent, com va ocórrer ja el 27-S a Catalunya. 

El doctor en Ciència Política per la Universitat d'Oxford, Lluis Orriols, ha explicat a aquest diari que la possibilitat d'una llista candidatura entre ambdós partits independentistes els podria haver perjudicat electoralment. La CUP no és un partit que es presenta a escala estatal, de manera que aquests vots, en comptes d'anar a parar majorment a ERC, podrien haver anat dirigits a ECP. La hipòtesi de l'expert és que els votants cupaires podrien haver prioritzat l'eix social al nacional, en una llista on hi fossin els convergents. 

Pel que fa a les províncies catalanes, el resultat quedaria de la següent manera:

- Barcelona: 11 escons per ECP, seguit de 5 per a ERC i el PSOE; 4 a Ciutadans, i 3 per a CDC i el PP.
- Girona: 2 per a ERC i CDC respectivament, i 1 per a ECP i PSOE;
- Lleida: 1 per a ECP, ERC, CDC i PSOE respectivament;
- Tarragona: 1 per a C's, PP, PSOE, ERC i 2 per a ECP.