Després que ahir es conegués la notícia que els diferents grups de Podemos formaran un sol grup "plurinacional" al Congrés dels Diputats, el líder de En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat a TV3 i Catalunya Ràdio que "totes les característiques que conformen un grup propi es mantindran" i ha volgut deixar clar que això no els impedirà tirar endavant amb les seves propostes electorals.

"Tindrem autonomia, veu pròpia i vot propi", ha assegurat a TV3 i Catalunya Ràdio, i ha recordat que "ja vam plantejar que sempre actuaríem com a grup propi" perquè "complim tots els requisits".

El portaveu de En Comú Podem s'ha lamentat de la negativa del PSOE que formessin grup però ha posat sobre la taula que és el primer cop que es crea un "grup plurinacional que accepta dinàmiques pròpies de cada actor" i ha dit clar i català que "no entrarem en aquest joc".

Dinàmica pròpia

Domènech ha explicat que "el problema del grup mixt és que quedes apartat de la dinàmica parlamentària" i ha volgut aclarir que l'acord a què han arribat els permetrà tenir dinàmica pròpia i llibertat de vot. Si no hagués estat així, l'única sortida que tenien era incorporar-se al grup de Podemos sense tenir veu pròpia.

Per això, el líder de En Comú Podem s'ha mostrat convençut que "no hem deixat que segueixin jugant amb nosaltres i que sembli que el PSOE domina la situació" i ha denunciat que els populars i els socialistes "van a una investidura per imposició".

"El PSOE té un problema: Els antics dirigents entenien la plurinacionalitat, però la negaven; els d'ara no ho entenen", ha sentenciat, al mateix temps que ha carregat fort contra el PP i el PSOE per l'actitud que demostren presentant-se a una investidura "sense tenir pla B" i "simplement esperant que els votin i prou".