L’empresari Juan Manuel Parra ha ratificat aquest dimarts davant del jutge de l’Audiència Nacional que la seva empresa, Hispart, cobrava per haver muntat instal·lacions de la campanya de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de 2010 a través de l’empresa Triacom, productora audiovisual, que feia programes per a TV3 i de la qual era responsable Oriol Carbó, que també era exgerent de TV3. La declaració s’ha fet per videoconferència des de Barcelona a Madrid, on està el jutge del cas, Santiago Pedraz. El fiscal anticorrupció José Grinda ha assistit a les compareixences a Barcelona. Parra només ha ratificat el que ja va declarar com a testimoni en el 2019.  Els investigats, Oriol Puig, exdirector de Meteocat, i Oriol Carbó s’han acollit al seu dret a no declarar.

La investigació de Triacom és una peça separada del cas 3%, on empresaris pagaven a Convergència o a les seves fundacions per tenir adjudicacions d’obra. Aquest procediment està tancat i el fiscal Grinda ultima l’escrit d’acusació. Parra va ser qui va aportar a la fiscalia un àudio amb l'exconseller de Justícia i exgerent de Convergència, Germà Gordó, on aquest li explicava que les feines que havia fet per al partit les hi pagaria Oriol Cabó, responsable de la productora de Triacom. I afegia que després es va reunir amb Cabó i aquest li va dir que girés les suposades factures falses amb conceptes d’aportació d’aparell audiovisuals per als programes de TV3 El gran dictat i Fish and chips .

Parra ja va ser condemnat a vuit mesos de presó per l'Audiència de Barcelona en el cas Palau de la Música, després de declarar en el judici que va carregar al Palau factures que en realitat corresponien a treballs realitzats per a CDC. En concret, va afirmar que la seva empresa —dedicada al muntatge de sistemes audiovisuals per a congressos, convencions i mítings— va carregar al Palau tretze factures amb un valor de 824.299 euros per serveis prestats a CDC en les eleccions generals de 2004.

Els pagaments de Meteocat fins al 2016

Una segona via investigada per l’Audiència Nacional són pagaments d’empresaris de Lleida al partit CDC, actualment en procés de liquidació. La tercera via de suposat finançament il·legal de CDC és a través de l’empresa Meteocat, quan era dirigida per Oriol Puig, germà de l’exconseller Felip Puig. Segons la fiscalia, s’haurien pagat des de l’empresa pública a Triacom uns 70.800 euros i fins al 2016, fet que indicaria que el delicte no ha prescrit. Pujol hauria encarregat una aplicació a Triacom, que no es va instal·lar i que suposadament seria per desviar diners a Convergència, segons la fiscalia.

La peça de Triacom està pendent de diversos informes de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil sobre altres empreses, segons fonts de la investigació. Recentment, el jutge de l'Audiència Nacional va permetre que la Generalitat es personés com a part afectada.