Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil s'han presentat a TV3 demanant una sèrie de documents requerits pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz en el marc del cas 3%, sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Segons han confirmat a ElNacional.cat fonts de TV3, la policia ha fet el requeriment però no s'ha endut res. Se'ls lliurarà la documentació que han demanat els pròxims dies. 

Segons fonts judicials, la policia ha donat compliment aquest dimarts a una resolució del 29 de setembre del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional. El magistrat va encarregar als agents que recopilessin un seguit de documentació que estaria en mans de diferents empreses, entre elles la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), de la qual forma part TV3. Fonts de l'Audiència Nacional han explicat que no s'ha fet cap escorcoll, sinó que la policia només ha fet un requeriment d'informació relacionada amb els contractes subscrits entre 2008 i 2016 amb l'empresa audiovisual Triacom.

Pedraz investiga en aquest cas si alts càrrecs de CDC en connivència amb funcionaris i empresaris "van posar en marxa una estructura per finançar il·legalment aquest partit polític en forma encoberta". Segons la instrucció del cas, els acusats "alteraven tot tipus de concursos públics amb la finalitat de 'dirigir' els mateixos cap a les empreses dels empresaris connivents qui, al seu torn, feien 'donacions' a fundacions lligades a CDC".

David Madí, la dona d'Oriol Pujol i 'El gran dictat'

L'origen de la investigació de Pedraz està en les dones de David Madí, Oriol Pujol i Triacom, la productora d'El gran dictat. Tot i que finalment la part que afectava les mullers de Madí i Pujol es va arxivar, aquesta branca del 3% penja de l'informe d'Hisenda que consta en el sumari i que apunta als “presumptes ingressos irregulars” que van obtenir les dones de Pujol i Madí a través d'Oriol Carbó Seriñana el 2008 i el 2009. La suma és de gairebé 200.000 euros. Carbó administrava l'empresa Triacom Audiovisual, que en aquella època “obtenia la major part d'aquests ingressos” de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l'ens que gestiona TV3 i Catalunya Ràdio. Triacom va aconseguir, per exemple, la contractació del programa El gran dictat.

Carbó va utilitzar dues empreses de la seva propietat (Inversions Ocs i Orieu) per pagar 105.560 euros a Anna Vidal, l'esposa d'Oriol Pujol, per treballs que els investigadors consideren falsos. Segons la instrucció de l'Audiència Nacional, s'haurien fet servir els mateixos mètodes que en el cas ITV, pel qual Oriol Pujol va ser jutjat i condemnat. En aquell cas, el modus operandi era pagar el diputat del Parlament per aconseguir les adjudicacions públiques a través de la seva dona. Pujol va acabar condemnat.

Madí va ser secretari de Comunicació i Estratègia de CiU en l'època del tripartit (2003-2010) i va dissenyar la campanya electoral que va conduir novament els nacionalistes al poder a la Generalitat.