L'empresa Cegos, que el departament de la Presidència va contractar per encarregar-se del procés d'oposicions per estabilitzar personal de la Generalitat, assegura que no ha rebut cap comunicació formal per part del Govern, després que ahir la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va anunciar que rescindien el contracte amb ells arran del caos viscut amb els exàmens de dissabte. Vilagrà ha insistit avui en aquesta rescissió i ha assegurat que l'empresa "ha incomplert greument el contracte" amb la Generalitat i que el Govern estudia demanar una indemnització de com a mínim un milió d'euros pels danys causats.

Fonts de l'empresa, atribueixen les paraules de la consellera a "especulacions" fetes en el marc de la comissió del Parlament on avui ha hagut de comparèixer per donar explicacions, i asseguren que no tenen intenció de valorar l'anunci d'una demanda milionària perquè, a parer seu, "no té base jurídica". Això no obstant, adverteixen que es reserven la possibilitat d'emprendre accions legals per defensar l'honor i reputació de l'empresa. 

A més, davant de les acusacions i anuncis de la consellera, insisteixen que les feines per les quals van ser contractats continuen endavant "al ritme previst", amb la custòdia i correcció de les proves. De fet, afegeixen que el mateix dia que la consellera de la Presidència anunciava que s'havia rescindit el contracte, dos representants del Govern va mantenir una reunió de treball a les oficines de Cegos a Madrid.

Reunió

A la reunió a Madrid va acudir, segons fonts de l'empresa, la nova directora general de Funció Pública, Anna Maria Molina, i el subdirector general d'Assessorament jurídic, Isidre Estivill. Això no obstant, segons aquestes mateixes fonts, durant la trobada no se'ls va informar que s'haguessin d'aturar els treballs ni que tinguessin intenció de demandar-los. 

En preguntar al Govern sobre si s'ha comunicat oficialment a l'empresa la rescissió del contracte, des del departament de comunicació de la Presidència, s'assegura desconèixer aquest extrem i, en tot cas, s'ha indicat que donaran informació quan hi hagi "coses importants". Pel que fa la trobada mantinguda entre els representants del Govern i l'empresa aquest dijous, han confirmat que es va produir, però sense concretar-ne el contingut.

El mateix dijous, després que la consellera Vilagrà va comparèixer públicament assenyalant l'empresa com a responsable del desgavell que es va produir amb les oposicions de dissabte, Cegos va fer públic un comunicat en què va responsabilitzava el Govern d'incomplir amb tasques "crítiques" que van obstaculitzar el correcte desenvolupament del procés selectiu. Cegos ha subratllat que va advertir reiteradament al Govern dels riscos que podia suposar la manca d'anticipació i organització quant a aquestes tasques, però afirma que la Generalitat "va ignorar aquestes peticions". 

Durant la seva compareixença al Parlament, la consellera ha atribuït el comunicat de l'empresa a què es defensa "amb ungles i dents" perquè aquest cas pot fer que perdi els contractes amb la Generalitat.