Nervis. Fa setmanes que alguns barons socialistes reneguen de les converses del seu partit amb Esquerra Republicana. Ara que s'ha materialitzat i conegut el pacte del PSOE amb l'independentisme, la tensió torna a supurar. El president de Castella la Manxa, Emiliano García-Page, ha emès un comunicat per advertir Ferraz que no accepta un tracte diferenciat per a Catalunya

"Qualsevol relació de bilateralitat que es vulgui plantejar haurà de ser amb totes les comunitats autònomes per igual i sempre des de la constància que el govern d'Espanya representa el conjunt del país", comença afirmant. Seguint el fil, García-Page defensa que "perquè el diàleg sigui autèntic i eficaç ha d'incorporar també tots els representants del conjunt dels espanyols" perquè "tot allò que afecti el conjunt d'Espanya ha de ser objecte de valoració i votació de tots els espanyols". 

A continuació arriba l'advertiment: "No es poden fer consultes de territoris per separat, llevat de les preceptives reformes d'Estatuts d'Autonomia prèvia votació de les Corts Generals". És a dir, que res de convocar una consulta només a Catalunya —tal com recull el document de l'acord ERC-PSOE— si no és que es limita a preguntar sobre una actualització de l'Estatut del 2006. 

Per acabar, un missatge directe a la direcció socialista. El president manxec adverteix que "confia en les declaracions d'Ábalos" d'aquest matí, "en el sentit que qualsevol diàleg estarà sempre dins del marc de la Constitució i que el dret d'autodeterminació no serà objecte de negociació".