cupesreivindica

Aquesta tarda, la roda de premsa dels diputats de la CUP per valorar la proposta d'acord de JxSí ha deixat un cert regust desmenjat. De fet, els diputats (o diputades en el seu argot), han deixat en un segon pla la seva feina durant més de dos mesos de negociacions i s'han definit com a mers "transmissors". La conclusió mediàtica és que els únics que han fet un esforç d'acostament han estat els de JxSí.

Conscients d'aquesta percepció, aquest vespre han emès un comunicat en què reivindiquen amb tot detall quines han estat les seves aportacions i la feina feta en el bastiment del pacte. Una declaració amb què anuncien a la militància quin ha estat el seu paper en el document presentat aquest dimarts.

En aquest sentit, han volgut deixar clar que el copyright de la moratòria en la venda d'actius de la Generalitat o en la concessió privada o externalització de serveis públics és seu.

També s'han apuntat el mèrit de la concreció pressupostària del pla de xoc i de la calendarització de les lleis de transició. Així mateix, expliquen que gràcies a la seva feina s'ha "evitat que sota l’excusa de polítiques socials es destinin fons a la contractació d’obra pública i es reprodueixin polítiques del passat, d’alt cost i poca incidència en matèria social".

En el llistat de reivindicacions també s'atribueixen l'aturada dels consorcis sanitaris, el replantejament de la privatització de parts de la sanitat pública o mesures concretes de política fiscal. En un altre àmbit, reivindiquen el "llistat de procediments judicials vinculats a la defensa de drets socials i llibertats públiques en què s’ha demanat la retirada de les acusacions per part de la Generalitat".

Pel que fa al procés constituent, la posició de la CUP-CC, segons expliquen, ha consistit a fer una "proposta de guió, una proposta de marc constituent, una proposta de campanya de sensibilització i informació en la fase preconstituent, una proposta de creació de la comissió de seguiment del procés constituent i la creació d’un Fòrum Social constituent". "Junts pel Sí ha incorporat bona part de les propostes en el seu document final", admeten els negociadors.