Jòdar, Baños, Botran i Salellas, aquesta tarda al Parlament / Sergi Alcázar

El grup parlamentari de la CUP, i també negociadors, no han volgut fer cap valoració política de la proposta d'acord que aquest matí ha presentat Junts pel Sí. Un document que els cupaires portaran a les territorials i diumenge el sotmetran a votació en l'assemblea prevista a Girona. Tots els militants i simpatitzants votaran la proposta llevat dels deu diputats que la presentaran, però ni orientaran el vot ni tindran una posició conjunta. "Som representants, intermediaris", han afegit per justificar que no participaran de la votació.

"És una aproximació que ells han intentat fer a les nostres propostes", s'ha limitat a dir el diputat Albert Botran aquesta tarda al faristol del Parlament, acompanyat dels deu diputats. Segons Botran, el pla de xoc social és "resposta a l'emergència social que ha deixat la crisi capitalista en aquest petit racó de món".

La CUP no creu que JxSí cedeixi en el nom del presidenciable, encara que l'assemblea tombi la investidura d'Artur Mas. "Si no ho han fet fins ara...", ha argüit Botran. En cas que el conclave aprovi investir Mas, un consell polític posterior decidirà la forma, és a dir, si es fa en primera votació –6 vots a favor– o bé amb una abstenció i dos vots favorables.