"Exigim que el Govern i Quim Torra cessin immediatament el conseller Buch i els alts comandaments". Ho ha dit el diputat de la CUP Carles Riera aquest divendres des del Parlament. "Ja no demanem la dimissió de Buch, en demanem el cessament", i ha afegit que "això no va d'ultimàtums, va de prendre decisions per protegir la ciutadania".

"Amb el Govern de Quim Torra, el que constatem és que hi ha un empitjorament en les polítiques d'ordre públic", ha afirmat. "Difícilment si no es canvien els comandaments no es podran modificar els models". El cupaire ha subratllat que "el problema és de fons i de model". "No és un problema de càrregues desproporcionades, no resoldrem el problema apartant alguns agents. És un problema de cultura política", ha dit.

Les paraules de Riera arriben l'endemà de les càrregues policials de Girona i Terrassa, en què es calcula que hi va haver una cinquantena de ferits. Entre aquests ferits, hi ha també la diputada de la CUP Maria Sirvent. "Sirvent va rebre perquè estava assistint una menor que era a terra". "Algun membre de la Brimo va llençar el projectil cap a la persona que ella estava protegint".

"Al feixisme només se'l pot eliminar si se'l combat"

El diputat de la CUP ha recordat que "el Govern ha titllat de violentes les manifestacions antifeixistes" i ha posat èmfasi en el fet que "al feixisme només se'l pot eliminar si se'l combat, no si se'l tolera". "De cap manera podem permetre que es criminalitzi l'actuació de protesta del moviment antifeixista", ha advertit. 

"El moviment antifeixista assumeix la responsabilitat de dur a terme l'expulsió del feixisme", ha dit Riera, i ha concretat que "sistemàticament sense excepció els grups antifeixistes són els que reben la repressió de la policia".

Riera ha explicat que tant Sirvent com la resta de persones ferides en els actes d'aquest dijous actuaran legalment de manera col·lectiva.