L'informe jurídic de la cambra que avala Forcadell

Demolidor informe jurídic del secretari general del Parlament i màxima autoritat dels lletrats de la cambra, Pere Sol, que avala la decisió de la presidenta Carme Forcadell de celebrar la Junta de Portaveus d'aquest matí per tramitar la "Resolució de la desconnexió".

En aquest informe a què ha tingut accès El Nacional, d'una plana i quart, el secretari general pondera els drets dels diputats, el reglament del Parlament i els actes, fets i decisions dels diputats del PP. Segons la valoració jurídica del lletrat, el grup del PP ha actuat de facto com a grup parlamentari, com demostra que hagin presentat un recurs de reconsideració o que els diputats enviessin Enric Millo a assistir a la reunió de la Mesa del 28 d'octubre sense vot però amb veu.

A més, Sol recorda que "els diputats elegits a les llistes del Partit Popular només poden constituir un grup parlamentari". De fet, Sol considera que és un "problema formal" i posa com exemple els precedents d'haver-se celebrat juntes d'aquestes característiques, sense tots els grups constituïts, el 20 de novembre del 2006 i el 17 de desembre del 2010, tal com va avançar ahir El Nacional.

Per a veure el document complert cliqueu aqui