L'exmagistrat de l'Audiència Nacional Elpidio José Silva ha assegurat que l'empara aprovada pel Consell del Poder Judicial al jutge del Suprem Pablo Llarena "va en contra de la Constitució". "És una empara que es dona en contra de la Constitució perquè el situa en un pla d'inviolabilitat i no és assumible des de cap punt de vista", ha dit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

"Des del punt i hora en què és encaixat davant d'un òrgan jurisdiccional independent de la UE, aquest tipus d'actuacions del CGPJ conviden a pensar i plantegen indicis que, en realitat, l'òrgan està actuant amb finalitats polítiques", ha denunciat Silva.

Per ara, l'Estat ja ha assumit la defensa de Llarena a Bèlgica i està acabant l'informe que durà als tribunals. D'altra banda, fonts de l'Advocacia de l'Estat han assegurat que no descarten acudir al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Elpidio José Silva és un dels fundadors del col·lectiu de juristes Atenes que acaba de presentar una querella contra l'expresident Mariano Rajoy i els magistrats del Tribunal Constitucional per haver impedit la investidura a distància de Carles Puigdemont.