La portaveu de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Elisenda Alamany, creu que segurament el seu cessament està sobre la taula. "Assumeixo els costos que pugui tenir, però també denota que hi ha certes dinàmiques que cal canviar", ha afirmat en una entrevista a RAC1.

Precisament, ha considerat que Xavier Domènech va marxar també "esgotat" del tipus de dinàmiques que critica ara la plataforma Sobiranistes, que es va presentar oficialment aquest dimarts. En aquest context, ha avisat que "la discrepància moltes vegades no es pot solucionar per la via estalinista".

"Estic convençuda que estem fent el que cal en nom d'uns valors. Si es pensa que el meu paper no és rellevant, segurament s'està dient que els valors tampoc ho són. Assumeixo els costos que pugui tenir, però també denota que hi ha certes dinàmiques que cal canviar", ha defensat en ser preguntada per si creu que se la vol fer fora de portaveu dels comuns al Parlament. En aquest context, ha conclòs que està "més a prop de patir costos que de ser presidenta de la Generalitat".

Preguntada per si se sent còmode exercint de portaveu al Parlament, Alamany ha respost afirmativament argumentant que no ha deixat de reivindicar els valors amb què va néixer l'espai dels comuns.

D'altra banda, Alamany ha assegurat que la plataforma Sobiranistes precisament vol evitar una possible escissió i ha defensat que els comuns han de ser un espai que reivindiqui un "sobiranisme progressista".

La portaveu dels comuns no s'ha volgut mullar sobre si Domènech se sumaria a la seva plataforma en cas que continués en política, però sí que ha afirmat que va marxar "tip de tots" i també "esgotat" del tipus de dinàmiques de l'espai dels comuns.