"Fins aquí hem arribat". Així, amb un discurs molt dur, la diputada Elisenda Alamany ha explicat la seva marxa del grup parlamentari dels Comuns. "Mentre jutjaven el Govern del nostre país, el missatge (dels comuns) ha estat la defensa de l’aprovació del pressupost del PSOE, amb una actitud obsessiva i agressiva que ni tan sols ha tingut el PSOE", ha criticat Alamany en roda de premsa des del Parlament.

La fins ara diputada dels Comuns ha criticat que la direcció del partit hagi canviat l'ideari "per la porta del darrere", que no hagi sabut "estar a l'alça" del moment polític actual i també ha denunciat una "neteja de persones que havien estat a l'inici del projecte". La diputada veu el partit en "fallida", amb actituds de la "vella política" i en fase de "replegament" i d'"aigualiment" de les posicions.

Alamany, però, no ha aclarit si deixarà l'acta de diputada i ha traslladat la decisió al moviment Sobiranistes, impulsat per ella mateixa i Joan Josep Nuet, present durant la roda de premsa. En aquest sentit, i preguntat per si seguirà els passos de la seva companya, Nuet ha traslladat tot el suport a Alamany, a qui ha definit com a "parella de fet políticament parlant", i ha anunciat que la decisió sobre la seva continuïtat i la coalició de EUiA i Comunistes amb Catalunya en Comú se sotmetrà a debat. 

Nuet i Alamany van presentar el passat mes d'octubre la plataforma Sobirnistes, on demanaven un canvi de rumb i redreçar el partit perquè s'estava apartant del sobiranisme. Tal com ha explicat Alamany, passats uns mesos, i en ple judici al procés, s'ha demostrat que el partit no ha estat a l'"alçada". La diputada ha criticat les dures posicions del partit amb els pressupostos, posant de manifest que s'ha arribat a "equiparar els partits que els jutgen líders polític amb l’extrema dreta", i ha defensat que els projecte no era ser "la crossa del PSOE".