No es va estar a l'altura. És el que opina el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, sobre l'acompanyament insuficient que considera que es va fer als agents dels Mossos d'Esquadra que van abatre els terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el mes d'agost de 2017: "Després del 17-A van passar moltes coses, com el 155 i les dificultats al cos de Mossos", ha recordat, fet que ha atribuït a no haver acompanyat com cal als agents

El conseller ho ha dit durant la sessió de control al Govern que se celebra aquest dimecres al matí a l'hemicicle del Parlament, després que la setmana passada quatre agents dels Mossos d'Esquadra que van abatre sis dels joves integrants del grup, presentessin una demanda contra el Departament d'Interior perquè els indemnitzi amb un total d'1.214.000 euros pels danys i perjudicis patits. Aquests agents, abans de demandar el departament, havien fet una petició d'indemnització d'aquesta xifra el desembre de 2021, quan Elena ja era conseller. Ha estat però davant del silenci de l'administració que han decidit presentar la demanda. 

Sobre la demanda d'indemnització, el conseller ha dit que no la donen per tancada, sinó que requereix el seu temps: "Van presentar una demanda d'indemnitat, és un procediment que triga, no és un silenci negatiu. La resposta no està donada ni tancada, i en el termini d'aquest temps s'ha iniciat el termini el que poden presentar una demanda i han decidit fer-ho", ha dit el conseller. Elena ha donat aquestes explicacions després que el diputat del PSC-Units i exconseller d'Interior Ramon Espadaler li hagi dit que costa d'entendre el "silenci" de la conselleria davant d'aquesta petició.

Elena ha dit que ha pogut parlar amb els agents, i que malgrat l'any 2017 no se'ls acompanyés, sí que se'ls va assessorar jurídica i psicològicament, a alguns se'ls ha reubicat, i han estat condecorats. A més, ha posat en valor la seva actuació perquè van "evitar mals majors i van donar tranquil·litat i seguretat a la ciutadania", i ha assegurat que són conscients de la duresa del moment que van viure i de les conseqüències sofertes. 

El govern espanyol mira cap a una altra banda

Tots quatre agents van ser considerats víctimes dels atemptats del 17-A per l’Audiència Nacional, però no va fixar cap responsabilitat de l’Estat espanyol per indemnitzar els afectats. La llei de reparació integral de les víctimes del terrorisme del 2011, limita i molt el que es considera una víctima d’atemptat, per tal que el govern espanyol no assumeixi les indemnitzacions que va haver de fer per  l’11-M. Per això, els agents, amb l’advocat José Antonio Bitos, reclamen aquesta responsabilitat a la Generalitat apel·lant "al principi d’indemnitat", que obliga tota administració a indemnitzar els seus funcionaris, en aquest cas agents de la policia catalana, si pateixen danys en acte de servei.