El líder de Ciutadans, Albert Rivera, celebrarà el penúltim acte de la campanya de cara a les eleccions municipals al poble d'Ugao, allà on va néixer Josu Ternera, exlíder d'ETA detingut recentment a França. Segons ha declarat el mateix Rivera a la COPE, l'acte serà un homenatge a les víctimes del terrorisme d'ETA.

Rivera ha anunciat aquest acte després d'assabentar-se que aquesta mateixa setmana s'ha fet un homenatge a Ternera, a qui ha titllat de personificació del totalitarisme. A més ha assegurat que està molt indignat amb aquest homenatge i l'ha comparat amb un homenatge al nazisme. Per últim, també ha assegurat que "no li dona la gana" que hi hagi pobles d'Espanya que no "es poden trepitjar" perquè "són feus d'etarres".

El líder de Ciutadans també ha apostat per cambiar la llei de víctimes del terrorisme perquè no es puguin fer actes d'homenatge a terroristes, concretament ha assegurat: "Ha de canviar la llei per passar de la indignació a l'acció".

Aquest acte de Ciutadans podria ser un cas semblant al d'Errenteria, on l'acte va acabar amb càrregues de la policia cap als habitants del poble, ja que en les últimes eleccions municipals, a Ugao, la formació taronja va obtenir un total de 37 vots, cosa que equival a l'1,47% dels vots emesos i en aquestes pròximes eleccions no ha pogut articular una llista electoral per presentar-se a l'ajuntament del poble. El poble d'Ugao es troba a uns 12 quilòmetres al sud de Bilbao (Biscaia) i compta amb un total de 4.000 habitants.

Crítiques des del PNB

El president del PNB, Andoni Ortuzar, per la seva part, ha acusat Rivera i Ciutadans d'anar a Ugao a "embolicar la troca" i usar, una vegada més, de manera "farisaica" les víctimes del terrorisme per "pescar vots". El líder del PNB també ha titllat Rivera "d'indigne" i ha assegurat que el que vol és fer d'Euskadi "un parc temàtic de la violència".