Aquest diumenge és dia d'enquestes, i dos diaris n'han preparat sobre les eleccions municipals barceloninesEl País i La Razón. Ambdues coincideixen a situar a ERC en primera posició, a Barcelona en Comú en segona i al PSC en tercera. Segons El País, Ciutadans se situaria en quart lloc i el PDeCAT en cinquena posició, mentre que La Razón n'inverteix l'ordre. Vox i Barcelona és Capital, la candidatura de Jordi Graupera, no aconseguirien entrar al consistori, i la CUP només ho faria segons l'enquesta de La Razón. El Mundo ha encarregat l'enquesta a 40dB, que ha fet 800 entrevistes i NC Report ha estat responsable de l'estudi per a La Razón, amb 600 entrevistes.

encuesta NC Report La Razón

L'enquesta de La Razón.

Maragall necessitaria pactar

Segons El País, ERC doblaria representació i arribaria als 11 regidors, els mateixos que tenia ara Barcelona en Comú (ERC en tenia 5). Ada Colau patiria lleugerament el desgast del govern, i baixaria a 9 o 10 regidors (segons El País) o 9 exactes (segons La Razón). El PSC ampliaria molt el seu vot i faria entrar a l'Ajuntament a 7 o 8 dels seus candidats (segons El País), o 8 (segons La Razón), front als 4 que havia tingut en la darrera legislatura. Segons les dues enquestes, el PDeCAT perdria força i de 10 regidors passaria a 6 (segons La Razón) o 5-6 (segons El País).

El PP, sense representació?

Manuel Valls quedaria molt lluny dels resultats esperats quan es va presentar com a candidat. Aconseguiria ampliar la representació de Ciutadans a l'Ajuntament, però tan sols creixeria de 4 a 5 diputats (segons La Razón) o a 6 (segons El País). El PP reduiria la seva representació: segons El País és possible que es quedi sense representants perquè li falta una mica d'arribar a la barrera legal del 5% (si hi arribés obtindria dos posts de regidor, front als tres que tenia); en canvi, La Razón dona per fet que aconseguiria els dos escons. Segons La Razón la CUP aconseguiria entrar a l'Ajuntament, però perdent un dels tres regidors que té actualment (en canvi, El País creu que no assolirà el 5%). Ni Vox ni Barcelona és Capital aconseguirien representació... A grans línies, aquestes dues enquestes coincideixen amb la publicada, ahir, per El Mundo.