L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha emocionat en una plaça Catalunya gairebé plena a l'acte central de campanya de BComú, a plaça Catalunya, per a l'alcaldia de Barcelona. "Com a filla del Guinardó, com a persona que sap que és no arribar a final de mes, com a això que som i ens podem reconèixer, per això us dic que em deixaré la pell", ha exposat. "Sí que es pot, ho estem demostrant. Ho esteu fent vosaltres".

"Demano que el pròxim 26-M la gent progressista d'aquesta ciutat concentri el vot perquè BComú sigui la llista més votada", ha remarcat. "Ens hi juguem moltíssim. Ens hi juguem que segueixin les polítiques de canvi". "Gent comuna, dels barris, tota la diversitat d'aquesta ciutat necessitem anar a votar perquè només tenim la força de la gent", ha subratllat. "Després de quatre anys ens podem mirar al mirall", i ha afegit que "seguim sense tenir ni un sol deute a cap entitat financera i no devem cap favor a ningú".

Entre crits de "sí se puede" i "alcaldessa", Colau ha insistit en la seva voluntat d'enviar un missatge al món: "Sí que hi ha alternativa". L'alcaldessa ha recordat que "hi ha una crisi sistemàtica de model econòmic neoliberal que és suïcida perquè va contra les persones". I ha repetit: "Volem canviar això". "Volem acabar amb el canvi climàtic, volem confrontar discursos, volem confrontar l'extrema dreta sense por, tenim la responsabilitat de demostrar que sí que es pot", ha detallat. "Tenim la responsabilitat de mantenir 4 anys més de polítiques valentes", ha insistit. 

miting ada colau el nacional anna solé sans

"Durant tot aquest mandat, hem estat veient el 'tots contra Colau'. Ens han dit inexperts, intrusos, peixatera, verdulera... havíem de portar el caos, aturar l'economia... tenim projecte de ciutat. Els nostres adversaris han confrontat el nostre model enlloc de proposar-ne d'altres", ha dit. "La dreta té un model diferent de ciutat. Però quina decepció que durant el mandat i la campanya forces que diuen que són d'esquerres diuen que volen pactar amb la dreta per fer-nos fora", ha exposat. "Com a dona d'esquerres no ho entenc i no ho accepto. Quines esquerres són aquestes?", s'ha preguntat.

"Aquesta Barcelona la fa la gent, no l'Ajuntament", ha assegurat. "La fa el moviment veïnal, les mobilitzacions massives a favor del dret al vot i a la democràcia i pel dret a acollir", ha insistit.

L'acte, que ha congregat unes 3.000 persones segons els organitzadors, ha comptat amb diverses actuacions musicals com Andrea Motis, Cor Rebel, Niño de la hipoteca, Maria Arnal, Marinah i Nacho Vegas. A més a més, també hi han intervingut el número dos de la llista Joan Subirats, el diputat al Congrés Gerardo Pisarello, Tito Álvarez i diversos Brigadistes vinguts d'arreu del món.