Què passarà a les Eleccions a Castelldefels? Ens ho explica Pau Massip, redactor de Líniamar, que cobreix els municipis del Prat de Llobregat, Castelldefels, Gavà i Viadecans. 

Com és Castelldefels

Castelldefels és un municipi de la comarca del Baix Llobregat, amb 66.000 habitants, en una zona amb un fort component turístic que a l'estiu triplica la població censada. Llinda amb dos espais de gran interès natural, el Parc del Garraf i el del Delta del Llobregat. Castelldefels té un alt percentatge de població estrangera, de prop del 19%. Darrerament s'han produït alguns brots de violència racista, quan un grup d'encaputxats va assaltar el centre de menors tutelats de Cal Ganxo. 

Quins van ser els resultats de les eleccions de 2015?

Recordem els resultats de les eleccions municipals del 2015 a Castelldefels, on el PP de la mà de Manuel Reyes va ser la força més votada, tot i que no va aconseguir l’alcaldia. Una coalició formada per tots els partits de l’oposició excepte C’s es van unir per governar i fer fora de l’alcaldia al PP, que havia governat des de l'any 2011. 

Com ha anat la darrera legislatura a Castelldefels?

Veiem com ha anat el govern de coalició i el canvi d’alcadessa a mitja legislatura segons el pactat en l'acord de govern. Candela López Tagliafico d’Iniciativa  va deixar pas a Maria Asunción Miranda Cuervas del PSC.

Quines candidatures es presenten a les eleccions?

Repassem les candidatures que es presenten a les eleccions del 2019, en les quals repeteixen els candidats de les tres llistes més votades en el 2015.

Quins temes centraran els debats a les eleccions?

La urbanització d’algunes zones verdes que ha tensionat la coalició de govern pot centrar el debat de les eleccions de maig, així com els recents brots de violència, en relació a l'assalt del centre de Menors tutelats de Cal Ganxo.