En plena campanya electoral per a les eleccions generals del 28-A, els diferents candidats també competeixen a les xarxes socials. I és que la influència i la presència a internet també es mesuren durant la cursa electoral.

Així, qui té més activitat a les diferents xarxes? Qui ha guanyat més seguidors? La startup Newtral, de la periodista Ana Pastor, ha creat una nova eina per poder fer un seguiment de l'activitat dels polítics a internet.

D'aquesta manera, es pot observar que qui ha guanyat més seguidors des que ha començat la campanya electoral és el líder de Vox, Santiago Abascal, amb 1.676 seguidors. Així, el líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, és el segon que encapçala la llista amb 1.072.

seguidors xarxes newtral

Per altra banda, el líder del PP, Pablo Casado, n'hauria guanyat 1.013. Els que s'estan quedant més enrere són el líder del PSOE, Pedro Sánchez, amb 916, i el de Ciutadans, Albert Rivera, que n'ha guanyat 769.

Publicacions a les xarxes

I pel que fa a les publicacions a les diferents xarxes socials? El líder és Iglesias amb un total de 44 entre Twitter, Facebook i Instagram. Els qui el segueixen de ben a prop són Abascal amb 42 i Casado amb 41.

publicacions xarxes socials newtral

L'últim de la classe és Rivera, que sembla que no està tan actiu a les xarxes, i de moment, només n'ha fet 29,