Albert Rivera no en deixaria passar ni una a l'independentisme si arribés a la Moncloa. Així ho ha deixat clar aquest divendres, en el primer dia de campanya a Andalusia, durant el qual ha amenaçat els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont de les conseqüències si ell fos president. Els ha demanat que "resin" perquè Ciutadans no arribi al poder a les eleccions generals espanyoles del 28-A.

"Si ens està veient el senyor Puigdemont des de Waterloo, o el senyor Torra, resin perquè continuï Sánchez, aprofitin el que els queda, perquè si Ciutadans arribar al govern espanyol, em comprometo a no indutar si hi ha sentència condemnatòria", ha advertit el candidat del partit espanyolista en un acte celebrat a Màlaga. "Si sóc president, prometo que respectaré el que digui el Tribunal Suprem", ha insistit.

En aquest sentit, ha avisat que, amb ell al govern, "qui hagi complert la llei tindrà premi i qui se l'hagi saltat tindrà càstig". I ha carregat contra el silenci de Sánchez sobre els indults als presos polítics catalans: "No es pot ser president d'Espanya sense respondre a aquesta pregunta  o no". S'ha compromès un altre cop a tornar a aplicar l'article 155 a Catalunya si és necessari.

Davant d’un miler de persones, el candidat de Ciutadans s’ha tornat a oferir a Pablo Casado per governar en coalició, com porta fent les últimes setmanes. Sense anar més lluny, ha recordat que fa quinze dies que li ho proposa, però ha expressat temor perquè veu el líder del PP més preocupat pels problemes interns de la seva formació que no pas en sumar forces per “fer fora Sánchez”.

En l’acte des d'Andalusia, Rivera ha defensat la seva voluntat d’exportar a tot l’Estat espanyol la via andalusa de pacte PP-Cs (en aquest cas, amb el suport extern de Vox, que va donar llum verda a la investidura). Ha dit que els pocs més de dos mesos al capdavant de la Junta d’Andalusia ja són un bon exemple dels beneficis d’aquesta fórmula política.