Millora considerable de Ciudadanos en les eleccions generals del 2019, però es confirma que es quedarà a l'oposició. El partit liderat per Albert Rivera ha passat dels 32 escons aconseguits al 2016 als 57 actuals, gairebé duplicant els resultats. El partit taronja s'ha mogut de la quarta posició en les passades eleccions a la tercera en aquests comicis, però no podrà formar el desitjat govern de dretes: no sumen i serà part de l'oposició.

Ha estat el millor resultat històric de Ciudadanos a nivell espanyol, superant també la xifra del seu debut al Congrés dels Diputats al 2015 quan van aconseguir 40 escons. Però el partit de Rivera ha quedat entre dues aigües: millorant, però sense entrar al govern. "Farem una oposició lleial a la Constitució Espanyola", ha assegurat un Rivera amb una alegria desfermada.

"Més d'hora que tard controlarem el govern i governarem Espanya", ha afegit Rivera amb ganes de fer més notori l'ascens del seu partit. Des de Ciudadanos s'ha parlat de resistència i que el seu "és el projecte que més s'assembla a Espanya". Per tant, la resignació és el que li toca a partir d'ara i en els propers anys des de l'oposició.

Resultats Ciudadanos eleccions generals Espanya
  Eleccions 2015 Eleccions 2016 Eleccions 2019
Espanya 40 32 57
No hi ha haurà tripartit de dretes

Precisament Ciudadanos ha aconseguit, fins i tot, apropar-se al Partit Popular, que ha quedat a poc més de 200.000 vots per sobre del partit taronja. Rivera ha aconseguit donar-li un gir a la dinàmica decadent del seu partit (que havia perdut diputats en els passats comicis espanyols) i també ha rescatat molts dels vots perduts del PP, que també s'han repartit amb Vox.

Però un dels fracassos que no s'han dit des de Ciudadanos ha estat la derrota de la dreta. Ciudadanos, PP i Vox tenien sobre la taula la possibilitat de formar el tripartit de dretes, amb la mateixa fórmula que es va fer a Andalusia, però no podrà ser. El PSOE i Unidas Podemos, més alguna altra força -independentista, per exemple-, podrien formar govern i deixarien enrere aquest tripartit de dretes amb què somiaven els votants de Ciudadanos.

Però si amb la dreta no pot sumar, l'única forma perquè el partit de Rivera entri al govern és pactar amb el PSOE. Aquest fet, però, sembla impossible ja que el líder taronja ha repetit per activa i per passiva que el PSOE no seria el seu soci de govern. I aquesta nit electoral ha tornat a deixar clar que la seva resposta serà no.

Tot i això, la eufòria a Ciudadanos és tal que Albert Rivera, tot i no ser la segona força, ja es considera com el cap de l'oposició. Per a Ciudadanos, l'afeblit PP no pot ser el líder contra el govern que intentarà formar el PSOE. Rivera és clar i pensa en gran: "Avui comença un nou projecte guanyador per a Espanya".