El president de la Generalitat, Quim Torra, ha equiparat aquest dissabte el "nivell de la democràcia" a Espanya amb el de Turquia per la situació dels presos polítics.

Torra ha participat en un míting a la Seu d'Urgell que, per primera vegada en aquesta campanya, ha comptat amb una intervenció de l'exconseller Jordi Turull, cap de llista de JxCat per Lleida, per videoconferència des de la presó de Soto del Real.

Després d'escoltar Turull, Torra ha denunciat que aquesta connexió des de la presó és una mostra que "el nivell de democràcia" d'Espanya és "el de Turquia" i, davant d'aquesta "falta de garanties", ha lloat la "dignitat dels presos i els que són a l'exili".

El president català ha assegurat que no tenen "cap altre mandat que complir que el que la ciutadania va votar l'1-O i fer possible la república" i ha assegurat que JxCat el defensarà "a tots els llocs".

"Per això és tan important que en les tres eleccions -les generals del 28-A i les municipals i europees del 26 de maig- JxCat sigui la força victoriosa, la més votada," ha subratllat el president, que ha apostat per no "perdre més el temps" amb "monarquies ni repúbliques espanyoles".

Per la seva part, la número dos de JxCat per Barcelona, Laura Borràs, ha demanat no convertir el 28-A en un "plebiscit" sobre el president del govern espanyol i candidat socialista, Pedro Sánchez.

"Això no va d'investir a Sánchez o de frenar a la dreta", ha advertit, abans de denunciar que el PSOE "forma part" del 155: "És un engany. I la dreta, la seva coartada," ha conclòs.