El ministre de Transports i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest dimecres a la SER Catalunya que el PSC "no es quedarà al marge de cap acord" per a la governabilitat a Catalunya després de les eleccions del 14-F, i "no regalarà res", però ha advertit que "ERC s'ha de deslliurar de la dreta nacionalista catalana". "A vegades tots ens veiem arrossegats per determinats competidors, però ERC s'ha de deslliurar de la dreta nacionalista catalana", ha afirmat, perquè "ERC es diu Esquerra, i ha de ser d'esquerres".

Segons Ábalos, durant els seus últims desplaçaments a Catalunya ha vist "una actitud més correcta per part dels independentistes". El 14-F, ha dit, "és una bona oportunitat per acabar amb posicions que s'han volgut implantar". "Crec que ERC és conscient de quina és la situació a Catalunya i de quines són les possibilitats", ha sentenciat.

Ábalos també ha parlat de la cursa entre el PSOE i Podem per reformar el Codi Penal perquè els delictes d'expressió no comportin presó. Segons el ministre, cal no "dramatitzar" les discrepàncies.

Naturgy

Pel que fa a Naturgy i la possible opa parcial del fons australià IFM, Ábalos ha afirmat que el govern espanyol, "no pot quedar al marge de la situació de Naturgy". "No serà la primera vegada que el govern intenti preservar l'espanyolitat d'empreses estratègiques. Ara amb la crisi hem entès molt bé això de les empreses estratègiques perquè no teníem una reserva per produir mascaretes, per exemple".

Ábalos també ha reiterat el seu compromís de portar la llei de l'Habitatge al Consell de Ministres al mes de febrer. "Totes les administracions han de ser competents i donar resposta, i no es pot fer descansar en els particulars" la responsabilitat per la situació. Segons el ministre, la llei "ha d'evitar el que ha passat a Madrid, que es venguin 3.000 habitatges públics a un fons voltor". "Hem de generar un parc públic que es pugui fer també amb aportació privada".

Aragonès: "No hi haurà suports externs del PSC"

El no a Illa encara s'ha reafirmat més. Ens referim a la banda dels republicans, perquè el seu candidat, Pere Aragonès, ha advertit que "no hi haurà suports externs del PSC" si ell governa. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Esquerra es manté ferma en la idea de no reeditar un tripartit amb els comuns i el PSC, ja que veuen aquests com els qui "estan defensant el programa de Ciutadans" i ironitza que a Salvador Illa tan sols li falta parlar de "xiringuitos" per carregar-se totes les institucions catalanes.