La convocatòria d'eleccions sol ser un maldecap per als que viuen a l'estranger. De fet, són molts els que no poden exercir el seu dret a vot pel retard amb què els arriba la documentació electoral. Aquest cop, però, els tràmits es reduiran.

A les eleccions espanyoles del 10-N​ els residents a l'estranger que van sol·licitar el vot per correu als comicis del 28 d'abril i que continuen inscrits al cens de residents-absents no ho hauran de tornar a fer. La sol·licitud per al 28-A continua sent vàlida.

Aquesta és una de les conseqüències de la reforma de la llei electoral que va aprovar el Congrés dels Diputats el 2016 per a casos de convocatòria automàtica d'eleccions, després de la repetició electoral que va provocar la no investidura del popular Mariano Rajoy.

Campanya més curta

Segons aquesta reforma, la campanya electoral només durarà vuit dies en lloc de quinze. Així doncs, començarà l'1 de novembre. La durada del procés electoral es redueix una setmana, de 54 dies a 47. D'aquesta manera, també s'acceleren els terminis previstos per presentar candidatures. La reforma legislativa retalla un 30% la quantitat que reben de l'Estat, en funció dels vots i escons de cada candidatura, les formacions per a activitats electorals.

A més, també rebaixa un 50% el topall que poden gastar els partits en despeses electorals. També es redueix a la meitat la distribució del temps gratuït de propaganda electoral que tenen les formacions als mitjans de titularitat pública.