Pedro Sánchez ja dona per feta la repetició electoral i ja ha entrat de ple en campanya electoral. Des del Palau de la Moncloa, després que el Rei no hagi proposat cap candidat per manca de suport, el president espanyol en funcions ha asseverat que “el 10 de novembre li demanarem als espanyols que ho diguin encara més clar i no hi hagi més bloquejos”. L'objectiu era "un govern progressista l'estabilitat del qual no depengués de forces independentistes", i no se n'ha sortit. Ha defensat que ho ha intentat tot però que la resta s’ha conjurat contra ell. A primera fila de la sala de premsa l'acompanyava el seu guru Iván Redondo.

Lluny de l'autocrítica, el dirigent socialista ha comparegut davant dels mitjans per a insistir en diverses ocasions que "ho he intentat per tots els mitjans i ens ho han fet impossible". En aquest sentit, ha apuntat sobretot contra Unidas Podemos, per rebutjar "per quart cop" un govern progressista, però també ha retret a la dreta que no s'hagi abstingut. "Han assumit el seu resultat electoral?", s'ha preguntat.  “El que dic als espanyols és que el 10 de novembre tenim l’oportunitat de dir les coses molt més clares i que s’escoltin”, ha reiterat.

Després del fracàs de la seva investidura, Pedro Sánchez ha sostingut que hauran de ser la resta de partits, “especialment Unidas Podemos”, els qui hauran d’”explicar-se” durant les pròximes setmanes. “Mai no hi ha hagut a Europa cap partit d’esquerres que veti quatre vegades en menys de cinc anys un govern liderat pel partit socialista”, ha etzibat a Pablo Iglesias. Ha mantingut la porta tancada a un govern de coalició, també després del 10-N.

Davant d'aquest govern de coalició defensat fins a l’últim minut per Pablo Iglesias, Sánchez ha rebatut que “Espanya necessita un govern estable, coherent, no paralitzat per les seves divisions ni amb data de caducitat, “capaç d’encarar els reptes”. Entre aquests reptes, ha assenyalat la possibilitat d’un Brexit dur, sense acord, però especialment “les conseqüències polítiques de la sentència del procés”.

En el seu primer acte oficiós de campanya, el secretari general del PSOE ha subratllat que el 28-A els espanyols “van escollir avançar sense aventures”, i que “van votar per un govern progressista l’estabilitat del qual no despengués de forces independentistes”. En aquest punt ha retret al PP i especialment a Ciutadans —“un partit liberal que abraça l’extrema dreta”— que no s’hagin abstingut. "Lamentablement les conservadors espanyols tenen poc a veure amb els conservadors europeus i han optat per desentendre’s de l’estabilitat del país", ha criticat.