El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat aquest matí que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el president en funcions, Mariano Rajoy, es van trucar ahir. Segons Hernando "van mantenir converses al més alt nivell", tot insinuant un possible acord. La notícia ha estat desmentida al cap de pocs minuts per part dels taronges, a través del candidat Miguel Gutiérrez. Segons Gutiérrez, "no és cert que s'hagin trucat", i també és fals "que hagin arribat a algun acord" amb el PSOE –com Rivera ha desmentit al matí–.

El candidat de C's ha reiterat que les negociacions seguirien aquesta tarda amb l'equip socialista, i que existien "esculls" de caire econòmic –com la fiscalitat i l'àmbit laboral–. Ara bé, coincideixen en qüestions com la "regeneració democràtica" i la voluntat de fer enrere els anys de Govern del PP. Per tant, no existeixen "acords, ni mitjos acords". Tot i així, abans de la trobada d'avui hi havia una roda de premsa del seu portaveu, Juan Carlos Girauta, per valorar l'actualitat, i ha estat suspesa sense explicació.

'Rebaixi el to'

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha dit al secretari general del PSOE, que "rebaixés el to", si és que havien d'arribar a un acord entre ells, en tant que "les persones que van votar el PSOE i Podemos no volen que ens barallem entre nosaltres". A més, Iglesias ha afegit que calia deixar a banda l'"arrogància" i la "sobèrbia", en tant que és "mala política". Novament, ha reiterat que Sánchez ha de triar "entre el Govern de les dretes", o el de "canvi", segons ell, l'oferta que proposa Podemos.

El candidat socialista, Óscar López, li ha retret que "el document de Pablo té obsessió per dominar-ho tot: el CNI, el BOE, la televisió", també ha afirmat que "això que vol és un retrocés" i "és un partit que ha arribat per degenerar la democràcia, com ells mateixos han dit".  Alhora, ha explicat que Iglesias havia de triar si es volia quedar al bloc de Bildu, ERC, DiL i el PP, amb 142 diputats, o al del PSOE, amb suport "via votant a favor, o via abstenció". Segons López, el seu partit no està buscant l'abstenció del PP.