ElNacional.cat oferirà aquest dijous en directe la conferència del president a l'exili, Carles Puigdemont, a l'Ajuntament d'Elna, en què anunciarà si es presenta com a candidat de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. A partir de les 19 hores es podrà seguir en directe a la web d'aquest diari la intervenció del president des de la Catalunya Nord. "Vam anar a l’exili per les mateixes les raons per les quals n’haurem de tornar; el futur de la nostra nació i no pas el nostre destí personal ha inspirat totes les decisions preses. I així ha de continuar essent fins al final", va avançar Puigdemont en el missatge d'anunci d'aquesta conferència, que va concloure amb l'expressió en llatí "in spe contra spem", que vol dir "esperar contra tota esperança". 
 

🔴 Conferència de Carles Puigdemont a Elna sobre les eleccions a Catalunya, DIRECTE


Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés la convocatòria d'eleccions anticipades el passat dimecres 13 de març, Puigdemont es va afanyar a assenyalar que, tenint en compte els terminis d'aprovació de la llei d'amnistia, les ordres de detenció vigents s'aixecarien abans que se celebrés el debat d'investidura, de manera que ell podria assistir-hi, fet, que va assegurar que li faria "molta il·lusió". Unes paraules que van despertar el rumor que el 130è president de la Generalitat pogués optar a ocupar de nou aquest càrrec.

Data límit per la candidatura de Junts

Junts per Catalunya va convocar la celebració de primàries per a dissabte 23 de març per triar els caps de llista de cadascuna de les quatre demarcacions catalanes per al 12-M, i va establir aquest dijous 21 de març com la data límit per a la presentació de candidatures internes. L'advocat del president a l'exili, Gonzalo Boye, va afirmar en declaracions a RAC1 que Puigdemont està disposat a tornar a Catalunya entre finals de maig i principis de juny, malgrat que això impliqui que el detinguin. "No podran impedir que sigui president si ell ho vol ser", va assegurar Boye, tot reafirmant que Puigdemont "assumirà les conseqüències de les seves accions".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!