La Generalitat ha sancionat amb 4 milions d'euros la concessionària Aigües Ter-Llobregat (ATLL), liderada per Acciona, per subcontractar dues filials d'aquesta companyia per a la prestació de diversos serveis de forma "irregular", sense la necessària autorització del Govern català.

Així ho ha anunciat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, al Parlament, on ha confirmat l'existència de les infraccions denunciades per l'Oficina Antifrau en la facturació entre ATLL i el grup Acciona.

Rull ha explicat que la Generalitat ha obert un "expedient de penalitzacions" en relació a aquestes infraccions, que comportarà una sanció de 4.035.000 euros per a la companyia concessionària.

El Govern, no obstant això, considera que aquestes irregularitats, malgrat ser considerades "greus", no són prou motiu per resoldre el contracte de concessió d'ATLL, tal com plantejava l'Oficina Antifrau, en entendre que els fets provats no han afectat de forma negativa ni la qualitat del servei ni la tarifa de l'aigua.