Aquesta tarda el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà amb el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol. Albiol ja va anunciar aquest dimarts que li demanaria renunciar al "procés de ruptura" perquè "és un error". Aquesta trobada forma part de la ronda de contactes del president amb els partits polítics del Parlament, encetada la setmana passada amb una reunió amb Inés Arrimadas (C's) i per on també han passat Miquel Iceta (PSC) i Lluís Rabell (CSQP).

A nivell estatal, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, també celebra la seva ronda de contactes aquesta setmana amb diferents formacions polítiques per sondejar el suport a la seva investidura. Avui és el torn del líder de Ciutadans, Albert Rivera, i demà li tocarà a Pablo Iglesias, número u de Podemos. La primera ronda acabarà dissabte amb el representant del PNB.

I sent 4 de febrer, avui es commemoren els 10 anys del desallotjament d'una casa okupa a Barcelona, amb posteriors enfrontaments amb la Guàrdia Urbana que van acabar amb la detenció de cinc joves. El cas va motivar el documental Ciutat Morta, i va sacsejar ara fa un any l’opinió pública.

L’entorn dels condemnats demana ara un gest de l’equip d’Ada Colau. El nou consistori, amb regidors que van donar el seu suport explícit als afectats, té ara un doble cas. D’una banda, els condemnats, i d’una altra, el cos de la Guàrdia Urbana, amb la ferida encara oberta per les lesions del seu company que va quedar en estat vegetatiu.