El Partit Popular del País Valencià en la seva totalitat, tant a nivell local, com provincial i autonòmic, està sent investigat per la fiscalia en relació al presumpte cobrament de comissions del 3%, ja que la fiscalia ha trobat indicis de finançament il·legal i blanqueig de capitals. En concret, segons ha avançat El País, el jutge investiga l’increment patrimonial de diversos alts càrrecs, així com la compra de cotxes de luxe i immobles.

Les investigacions, emmarcades en l’operació que aquesta setmana ha comportat la detenció de l’expresident de la diputació de València, Alfonso Rus, se centren ara en els indicis de pagament de comissions del 3% per la contractació d’obra pública, que afectarien també serveis com el trasllat de militants a actes del partit.

L’escàndol coincideix precisament en una setmana clau per al PP per trobar prou suports per garantir la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern espanyol. En aquest context però, queda en entredit el suport de Ciutadans, que manté una política de tolerància zero respecte a la corrupció.

Val a dir que el mateix PP, que va suspendre de militància tots els detinguts en relació a l’empresa pública Imelsa, es va vantar de la seva ràpida reacció com una mostra de la seva lluita decidida contra la corrupció, un extrem que ara hauria d’aplicar-se a la totalitat del PP al País Valencià.