La Policia ha detingut aquest matí Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València i expresident provincial del PP, per una presumpta trama de corrupció en l'empresa pública Impuls Econòmic Local S. A. (Imelsa) que el jutjat porta investigant des de fa gairebé un any en col·laboració amb l'exgerent d'aquesta societat, Marcos Benavent.

El cas, que es remunta a una denúncia d'EUPV l'any 2014, implica Benavent en la creació d'una empresa pantalla, Berceo Mantenimientos, des de la qual s'haurien desviat diferents comissions per treballs que presumptament no es realitzaven.

A més a més, als pocs mesos de l'obertura d'aquesta investigació es van fer públiques unes gravacions en què presumptament es podia escoltar Alfonso Rus comptant bitllets del cobrament de comissions. Aquest suposat cobrament de comissions, que haurien tingut lloc durant els anys 2005 i 2006, estarien vinculades amb la Mostra de València i esquitxarien també l'aleshores regidora de Cultura a l'Ajuntament de València durant el govern municipal del PP, María José Alcón.

Les gravacions ja li van costar el càrrec a Rus, tant a la Diputació –que va presidir des del 2007 fins el maig del 2015– com al PP, on va ser suspès de militància per l'aleshores president del PPCV i de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra.