El periodista Ernesto Ekaizer ha assegurat en declaracions al Versió RAC1, que la declaració avui del major dels Mossos Josep-Lluís Trapero davant del Tribunal Suprem ha estat de gran transcendència, perquè "ha provocat un curtcircuit al tribunal" i ha desmuntat la tesi de Pablo Llarena que fonamentava en els Mossos el suposat delicte de rebel·lió. 

"Tota la declaració de Trapero està molt curosament estudiada; ens dibuixa una situació que trenca la caricatura de la fiscalia i de Llarena, pels quals els Mossos eren la punta de llança de la rebel·lió i la sedició", ha indicat.

Segons Ekaizer, el moment més destacat és quan Trapero ha explicat que va posar-se a disposició de la fiscalia i el president del TSJC per si volien detenir el president Carles Puigdemont i els consellers. Ha indicat que tenien un pla per portar a terme les detencions des de dos dies abans, i poc després de declarar això, el magistrat Manuel Marchena ha decidit fer un recés.

"Crec que Trapero ha llançat una bomba, ha provocat un curtcircuit al tribunal i han hagut de parar la sessió; ha dit que va trucar a la fiscalia per posar-se a la seva disposició per detenir el president i els consellers", ha dit. Ekaizer ha recordat que ningú va ordenar cap detenció, i que això treu el pes als Mossos i el situa a la part de l'Estat.

"El 27 d’octubre es va votar al Senat el 155, i per altra banda hi ha la situació que es va crear al voltant i és que cap autoritat, ni el govern Rajoy ni el CNI van preveure detenir Puigdemont", ha afegit.