El periodista Ernesto Ekaizer, ha assegurat en una entrevista a TV3 que el jutge Pedro Llarena es pensa que "a Catalunya hi ha una mena d'estat d'excepció". Segons Ekaizer, la descripció del magistrat sobre la situació catalana "no té res a veure amb la realitat", i el panorama que viu Catalunya "no és una raó per consagrar una espècie d'estat d'excepció".

El periodista ha afegit que quan es llegeix la interlocutòria fa la sensació que el conseller Joaquim Forn "serà l'espurna que ho incendiï tot". Al seu entendre, el pla de Llarena és que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart "romanguin a la presó fins al judici oral". I ha acusat per això el magistrat de "canviar les normes del joc", perquè el tracte donat a altres encausats com l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell no va ser el mateix que l'aplicat al conseller Forn.

Per altra banda, Ekaizer també considera que la intenció de Llarena va ser fer la interlocutòria després de la declaració del coronel de la Guardia Civil Diego Pérez de los Cobos, responsable del dispositiu per impedir el referèndum de l'1 d'octubre, "per incriminar a Forn certes conductes". En aquesta línia argumenta que el conseller va plegar de diputat, per la qual cosa no pot haver-hi el "risc de reiteració delicitiva" amb el qual s'escuda el jutge.