El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat en una entrevista al programa Versió RAC1, que el judici de l'Audiència Nacional al major Josep Lluís Trapero "és una farsa; és patètic". "Aquest judici és una farsa. A dins del Tribunal Suprem, en un decorat que era més ampli, Trapero era el Pancho Villa, el general de l’exèrcit al servei de Puigdemont. Però en separar-lo [amb una causa pròpia], tot cau", ha indicat.

"Trapero quedava bé en la maqueta general de la rebel·lió. Però quan treus tot això i el Tribunal Suprem dictamina que és sedició i que es va resoldre amb l'aplicació del 155, el judici cau. És una anomalia", ha insistit.

Segons el periodista, és evident que s'està presentant el major dels Mossos "com el cap de turc". "Ara queda molt en evidència. És patètic", ha resumit. S'ha queixat que el fiscal de l'Audiència Nacional Miguel Ángel Carballo ha anat molt mal preparat al judici contra Trapero. "Carballo és tan curt que no entén que Trapero volia dissuadir el conseller Quim Forn", ha dit.

Ekaizer ha reclamat prudència respecte a la possibilitat que es reformi el Codi Penal per afavorir els presos polítics catalans. "Veurem com acaba. Tot això són paraules. Pot ser una gesticulació de Sánchez, però cal una majoria absoluta i no serà immediat per treure Junqueras de la presó", ha indicat.