El periodista Ernesto Ekaizer s'ha mostrat indignat amb els progressius ajornaments del judici als presos polítics catalans, i ha assegurat al programa Versió RAC1 que "és destraler tot el que estan fent amb la data del judici". Ara està situada en el 12 de febrer, tot i que els presos seran traslladats demà a Madrid.

"El judici ha quedat ajornat al 12 de febrer. Ja havia advertit que el dia 5 era molt just. El que no pot ser, no pot ser i a més és impossible. Em sembla destraler tot el que estan fent en relació a la data del judici, perquè una interlocutòria amb tants testimonis porta temps i l’objectiu del dia 5 era poc voluntarista. Per què s’havia de córrer tant?", ha indicat.

Ekaizer ha donat per fet que tant l'expresident espanyol Mariano Rajoy com l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría hauran de declarar en el judici, per la seva implicació en els fets. "Mariano Rajoy declararà com a testimoni i crec que també ho farà Soraya Sáenz de Santamaría. Els dos estan implicats en les comunicacions del 27-O quan li van preguntar a Puigdemont si s’havia declarat la independència i si l’havia suspès", ha precisat.

El periodista també ha pronosticat que el judici haurà d'acabar abans del mes de maig, per evitar que s'interfereixi en les eleccions europees i municipals, que també són autonòmiques a gran part d'Espanya. "El judici acabarà a finals d’abril perquè comença la precampanya de les eleccions europees i municipals", ha indicat.