El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat al programa Versió Rac1 d'una "possible explosió" de la candidatura de Manuel Valls a Barcelona, si segueix la intenció d'Albert Rivera de pactar amb el partit ultra Vox a Andalusia. Valls, seguint el model dels partits democràtics francesos de fer un cordó sanitari al Front Nacional, s'hi oposa en rodó.

"Amb el seu discurs, Valls sobra a Ciutadans; s’està sotmetent a una possible explosió de la seva candidatura" , ha assegurat Ekaizer.

El periodista ha donat per fet que Rivera apostarà per foragitar el PSOE del govern andalús amb el PP i Cs. "A mi em sembla una mica arriscat que Manuel Valls digui que no hi ha pacte possible amb Vox; potser Valls ha entès el que ha transmès, però Rivera ha dit la veritat: que es plantegen la possibilitat de desallotjar el PSOE amb el PP i, veurem amb quin paper, amb Vox", ha indicat.

Segons Ekaizer, Vox ara intenta una campanya de cara a les municipals i autonòmiques espanyoles, aprofitant que és acusació particular en el judici contra els consellers i dirigents de l'ANC i Òmnium. "A començaments de febrer començarà el judici del procés. Tindrem l’acusació popular [Vox] a la sala. Aquesta és la campanya de Vox per a les eleccions municipals. Serà una tribuna excepcional, una gran campanya", ha assegurat.